Vlastniť zlato na dôchodku môže byť dobrou investičnou stratégiou z niekoľkých dôvodov:

Prečo je dobré vlastniť zlato najmä na dôchodku?

V súčasnosti sa veľmi dobre darí na trhu zlatu a jeho cena neustále stúpa. Existuje niekoľko faktorov, ktoré ovplyvňujú súčasnú ekonomickú situáciu týkajúcu sa zlata vo svete.

Počas pandémie COVID-19 sa mnoho investorov rozhodlo investovať do zlata ako do bezpečnej investície. Zlato sa považuje za bezpečnú havarijnú investíciu, pretože v čase ekonomickej neistoty a nestability môže byť použité ako krytie proti inflácii a riziku menovej nestability.

Okrem toho, s narastajúcim dopytom po elektronických zariadeniach a rýchlo sa rozvíjajúcim technologickým priemyslom, sa zvyšuje aj dopyt po zlate. Zlato sa používa na výrobu elektronických súčiastok, najmä na povrchovú úpravu vodičov, kvôli jeho vynikajúcim vlastnostiam vodivosti.

Taktiež súčasná situácia ohľadom menových politík na celom svete vplýva na rast ceny zlata. Centrálne banky a vlády po celom svete využívajú kvantitatívne uvoľňovanie a nízke úrokové sadzby, aby stimulovali hospodárstvo a znížili hospodársku neistotu. Tieto opatrenia však vedú k rastu inflácie a oslabeniu hodnoty meny, čo robí zlato atraktívnou investíciou. Preto zostáva populárnou investičnou možnosťou a mnoho investorov by malo zvážiť jeho zahrnutie do svojho portfólia ako spôsobu diverzifikácie a zabezpečenia proti rizikám. Cena zlata sa v poslednom čase pohybuje okolo 1900 až 2000 dolárov za uncu (31,1g), čo je približne o 10 až 20 percent vyššie ako pred pandémiou COVID-19. Investovanie do zlata môže byť pre mnohých investorov atraktívnym spôsobom diverzifikácie portfólia a ochrany pred nestabilitou na trhu. Jednou z možností, ako investovať do zlata, je kúpa fyzického zlata v podobe mincí o váhe jednej unce. Tieto fyzické formy zlata sa dajú kúpiť od rôznych predajcov a obchodovať na burzách. Toto však zahŕňa oveľa viac skúseností a hlavne praxe v orientácii na trhu a taktiež aj viac peňazí v rámci jednorázovej kúpy. Veľmi dobrá voľba pre klienta s menšími skúsenosťami, ale s ambíciou si pravidelne sporiť zlato bez ďaľších zbytočných starostí je náš partner Golden Oak Trust a zároveň dcérska spoločnosť, spoločnosti FINGO. Spoločnosť Golden Oak Trust stojí na dlhoročných skúsenostiach odborníkov na investičné zlato. Firma Vám nakupuje zlaté investičné mince s rýdzosťou 999,9/1000. Dôležité je podotknúť, že v Golden Oak Trust máte vždy istotu okamžitého spätného výkupu mincí. Investovať môžte už od 50€ mesačne. Pre viac informácii sa viete dohodnúť online, alebo telefonicky cez našich maklérov. 

 

Prečo je dobré vlastniť zlato najmä na dôchodku? Zlato sa často považuje za "bezpečný prístav" pre investorov, ktorí hľadajú dlhodobé udržateľné investičné príležitosti. Zlato môže byť použité ako krytie proti inflácii a hospodárskej neistote. 

 

Vlastniť zlato na dôchodku môže byť dobrou investičnou stratégiou z niekoľkých dôvodov:

  1. Ochrana pred infláciou: Zlato má tendenciu udržiavať svoju hodnotu. V čase a v prípade inflácie môže byť cenným aktívom na ochranu hodnoty vašich úspor. V porovnaní s peniazmi, ktoré môžu byť ovplyvnené infláciou, môže zlato zachovať svoju hodnotu a poskytnúť vám stabilitu v dôchodku.
  2. Diverzifikácia portfólia: Investovanie do rôznych tried aktív je dôležité pre dosiahnutie správneho rizika a výnosu. Vlastniť zlato môže byť jednou z možností, ako diverzifikovať svoj portfólio a znižovať riziko straty hodnoty investícií v prípade neočakávaných trhových podmienok.
  3. Bezpečný úložný prostriedok: Zlato je tradične považované za bezpečný úložný prostriedok. V prípade hospodárskych neistôt alebo finančných kríz, ktoré môžu ovplyvniť trhové hodnoty iných aktív, môže byť zlato užitočnou investíciou na zachovanie hodnoty vašich úspor. 

 

Autor článku: Stanislav Čisárik ml.